Cytrynowy omlet



Składniki

Liczba porcji: 2

Łączna waga porcji: 162g.

Przepis

Białka wbijamy do miski i dodajemy sodę. Ubijamy aż piana będzie sztywna. Do 2 miski wrzucamy zółtka,mąkę,cynamon,miód i sok z cytryny.Mieszanie nie jest konieczne. Dodajemy zawartość miski do ubitej piany, powoli mieszając drewnianą łyżką aby piana nie opadła. Rozgrzewamy patelnię i rónomiernie wylewamy gotową masę. Smażymy około 10minut pod przykryciem na minimalnym ogniu. Po upływie tego czasu delikatnie przełożyć omlet na 2 stronę. Można podawać z owocami
Uwaga! Liczba porcji powstałych z przepisu: 2. Pozostałe porcje możesz użyć w kolejnych dniach, dzięki czemu nie musisz gotować codziennie :).

Łącznie kalorii

(w jednej porcji)
217

Wartości odżywcze (w jednej porcji):
Białko: 12.31 g
Tłuszcz: 8.06 g
Węglowodany: 24.54 g (w tym błonnik: 1.24 g)
Udziały procentowe wartości odżywczych
(w jednej porcji):

217 kcal 12.31 g 8.06 g 1.24 g 24.54 g




×