Faszerowana groszkiem pierś kurczaka z ryżem i surówką



Składniki

Liczba porcji: 1

Łączna waga porcji: 526g.

Przybliżony koszt potrawy: 6,34 zł

Przepis

Natkę pietruszki drobno siekamy i wrzucamy do miski. Dodajemy do niej groszek, oliwę, pieprz i sól, a następnie całość rozgniatamy na gładką masę. Mięso delikatnie tłuczemy, posypujemy ziołami prowansalskimi i pokrywamy farszem. Zawijamy i spinamy wykałaczką, po czym gotujemy na parze przez około 15 - 20 minut. W tym czasie gotujemy ryż według przepisu na opakowaniu i przygotowujemy surówkę: Pora i paprykę kroimy w paski, pomidora kroimy w platry. Wszystkie składniki mieszamy ze sobą i dodajemy oliwę, sól i pieprz.

Łącznie kalorii

(w jednej porcji)
574

Wartości odżywcze (w jednej porcji):
Białko: 35.99 g
Tłuszcz: 8.87 g
Węglowodany: 96.83 g (w tym błonnik: 17.71 g)
Udziały procentowe wartości odżywczych
(w jednej porcji):

574 kcal 35.99 g 8.87 g 17.71 g 96.83 g




×