Grillowana pierś z kurczaka z kaszą gryczaną i kalafiorem



Składniki

Liczba porcji: 1

Łączna waga porcji: 469g.

Przybliżony koszt potrawy: 7,28 zł

Przepis

Kaszę ugotować w lekko osolonej wodzie. Olej wymieszać z przyprawami, natrzeć marynatą mięso i odstawić do lodówki na min. 15 min. Pierś opiekać na patelni grillowej (lub w piekarniku, 15-20 min, 180 stopni Celsjusza) aż do zrumienienia. Kalafior ugotować w osolonej wodzie.

Łącznie kalorii

(w jednej porcji)
508

Wartości odżywcze (w jednej porcji):
Białko: 55.7 g
Tłuszcz: 9.96 g
Węglowodany: 53.55 g (w tym błonnik: 8.34 g)
Udziały procentowe wartości odżywczych
(w jednej porcji):

508 kcal 55.7 g 9.96 g 8.34 g 53.55 g




×