Jabłuszka w cieście



Składniki

Liczba porcji: 2

Łączna waga porcji: 462g.

Przybliżony koszt potrawy: 4,47 zł

Przepis

1. Myjemy jabłka i obieramy ze skóry.

2. Kroimy w średniej wielkości plastry.

3. Przygotowujemy ciasto o konsystencji gęstej od ciasta na naleśniki dodając szczyptę cynamonu.

4. Smażymy wszystko na rozgrzanym oleju.

5. Odsączamy zbędny tłuszcz kładąc jabłka w cieście na ręcznikach papierowych i posypujemy mieszanką cukru pudru z cynamonem.

Przepis dodany przez użytkownika MyszkaKochaRahima


Uwaga! Liczba porcji powstałych z przepisu: 2. Pozostałe porcje możesz użyć w kolejnych dniach, dzięki czemu nie musisz gotować codziennie :).

Łącznie kalorii

(w jednej porcji)
806

Wartości odżywcze (w jednej porcji):
Białko: 22.6 g
Tłuszcz: 11.75 g
Węglowodany: 157.7 g (w tym błonnik: 9.68 g)
Udziały procentowe wartości odżywczych
(w jednej porcji):

806 kcal 22.6 g 11.75 g 9.68 g 157.7 g




×