Jajka faszerowane pieczarkami


Składniki

Liczba porcji: 2

Łączna waga porcji: 330g.

Przepis

Jajka gotujemy na twardo. Gdy będą gotowe obieramy ze skorupki i kroimy na połowy. Z każdej wydrążamy żółtka, które wkładamy do miski aby czekały na resztę przyjaciół. Kroimy pieczarki na mniejsze kawałki i cebulę w kostkę. Następnie podsmażamy je na maśle. Żółtka gnieciemy widelcem i dodajemy wystudzone pieczarki wraz z cebulą. Aby wszystko scalić w całość dodajemy majonez i mieszamy. Po uzyskaniu jednolitej konsystencji wracamy do naszych białek jaj. W wcześniej wydrążone dziury nakładamy naszą masę, którą przyrządziliśmy przed chwilą. Aby uzyskać pełnię smaku należy dać się oswoić produktom w lodówce przez kilka minut. Smacznego! :)

Przepis przesłany przez: MyszkaKochaRahima


Uwaga! Liczba porcji powstałych z przepisu: 2. Pozostałe porcje możesz użyć w kolejnych dniach, dzięki czemu nie musisz gotować codziennie :).

Łącznie kalorii

(w jednej porcji)
392

Wartości odżywcze (w jednej porcji):
Białko: 22.98 g
Tłuszcz: 29.13 g
Węglowodany: 11.07 g (w tym błonnik: 2.28 g)
Udziały procentowe wartości odżywczych
(w jednej porcji):

392 kcal 22.98 g 29.13 g 2.28 g 11.07 g