Jogurtowy przekładaniec z jabłkiem i brzoskwinią



Składniki

Liczba porcji: 1

Łączna waga porcji: 506g.

Przepis

Płatki owsiane i otrębami pszennymi i miodem. Masę dzielimy na 2 części, jedną z nich wkładamy łyżką do szklanki albo do przezroczystego naczynia. Następnie obieramy brzoskwinię, blendujemy i mieszamy z jogurtem. Taki powstały jogurt brzoskwiniowy również dzielimy na połowę i 1 część nakładamy na mieszankę owsianą. Średniej wielkości jabłko obieramy i kroimy w kosteczkę. Połowę układamy na warstwę z jogurtu i powtarzamy czynności (płatki,jogurt,jabłko). Całość posypujemy cynamonem.

Łącznie kalorii

(w jednej porcji)
399

Wartości odżywcze (w jednej porcji):
Białko: 12.62 g
Tłuszcz: 6.24 g
Węglowodany: 78.55 g (w tym błonnik: 9.55 g)
Udziały procentowe wartości odżywczych
(w jednej porcji):

399 kcal 12.62 g 6.24 g 9.55 g 78.55 g




×