Kanapki z puree z selera



Składniki

Liczba porcji: 1

Łączna waga porcji: 621g.

Przepis

Seler myjemy, kroimy na kawałki, kropimy cytryną, zalewamy mlekiem i gotujemy do miękkości. Następnie odcedzamy seler i miksujemy dokładnie z masłem, doprawiając do smaku przyprawami (solą, pieprzem i gałka muszkatołową). Gdy pasta całkiem ostygnie mieszamy ją z jogurtem i smarujemy nią kromki.

Łącznie kalorii

(w jednej porcji)
492

Wartości odżywcze (w jednej porcji):
Białko: 17.99 g
Tłuszcz: 14.41 g
Węglowodany: 82.11 g (w tym błonnik: 18.63 g)
Udziały procentowe wartości odżywczych
(w jednej porcji):

492 kcal 17.99 g 14.41 g 18.63 g 82.11 g




×