Kurczak w sosie miętowym z warzywami



Składniki

Liczba porcji: 1

Łączna waga porcji: 465g.

Przepis

Do miski dodać oliwę, ocet oraz płatki chilli. Następnie włożyć piersi z kurczaka i wetrzeć marynatę. Smażyć na średnim ogniu. Postawić wodę w dużym garnku, przygotować warzywa i ugotować w wodzie przez około 3 minuty. wyciągnij warzywa, odmierz około 1/2 szklanki wody z garnka do blendera, dodaj miętę, ocet (2 łyżki), oliwę i sól morską, zmiksuj na jednolitą masę.


Łącznie kalorii

(w jednej porcji)
525

Wartości odżywcze (w jednej porcji):
Białko: 42.95 g
Tłuszcz: 15.71 g
Węglowodany: 58.8 g (w tym błonnik: 11.09 g)
Udziały procentowe wartości odżywczych
(w jednej porcji):

525 kcal 42.95 g 15.71 g 11.09 g 58.8 g




×