Kurczak w sosie warzywnym



Składniki

Liczba porcji: 1

Łączna waga porcji: 923g.

Przybliżony koszt potrawy: 30,38 zł

Przepis

Pierś kurczaka kroimy w paski i smażymy na rozgrzanej patelni z posiekaną cebulą, oraz bakłażanem i papryką pokrojonymi w paski. Gdy warzywa zmiękną dodajemy kiełki fasoli mung i sos (przepis poniżej) i całość mieszamy. Ryż przyrządzamy według przepisu na opakowaniu, przekładamy na talerz i polewamy zawartością patelni. Sos: Gotujemy bulion, dodajemy mąkę wymieszaną z wodą i mieszamy aż sos zgęstnieje. Następnie dodajemy koncentrat pomidorowy, sos sojowy, keczup, cukier i curry. Doprawiamy do smaku pieprzem i mieloną papryką.

Łącznie kalorii

(w jednej porcji)
641

Wartości odżywcze (w jednej porcji):
Białko: 51.71 g
Tłuszcz: 15.81 g
Węglowodany: 78.94 g (w tym błonnik: 11.12 g)
Udziały procentowe wartości odżywczych
(w jednej porcji):

641 kcal 51.71 g 15.81 g 11.12 g 78.94 g




×