Makaron z fasolką i pomidorami



Składniki

Liczba porcji: 2

Łączna waga porcji: 338g.

Przybliżony koszt potrawy: 7,64 zł

Przepis

  1. Fasolkę gotujemy na parze ok. 10 minut.
  2. Makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu, al dente.
  3. Pomidory sparzamy, zdejmujemy skórkę i kroimy w drobną kostkę.
  4. Wsypujemy całość do jednego garnka, dodajemy oliwę, bazylię, sól i pieprz, a następnie mieszamy.

 


Uwaga! Liczba porcji powstałych z przepisu: 2. Pozostałe porcje możesz użyć w kolejnych dniach, dzięki czemu nie musisz gotować codziennie :).

Łącznie kalorii

(w jednej porcji)
370

Wartości odżywcze (w jednej porcji):
Białko: 11.63 g
Tłuszcz: 16.15 g
Węglowodany: 48.68 g (w tym błonnik: 7.79 g)
Udziały procentowe wartości odżywczych
(w jednej porcji):

370 kcal 11.63 g 16.15 g 7.79 g 48.68 g




×