Makaron z kurczakiem i warzywami



Składniki

Liczba porcji: 1

Łączna waga porcji: 830g.

Przepis

Makaron gotujemy. Kurczaka kroimy w mała kostkę, paprykę, cebule oraz pieczarki także kroimy na malutkie kosteczki. Wrzucamy wszystko na patelnię. Smażymy na oliwie bądź oleju. Po chwili dolewamy wody i dusimy, dodajemy przyprawy oraz pomidorki pokrojone w plasterki. Dolewamy wody gdy zdąży ona wyparowac. Po kilku minutach dodajemy też ugotowany makaron i mieszamy wszystko razem.

Łącznie kalorii

(w jednej porcji)
865

Wartości odżywcze (w jednej porcji):
Białko: 53.19 g
Tłuszcz: 16.05 g
Węglowodany: 136.39 g (w tym błonnik: 17.74 g)
Udziały procentowe wartości odżywczych
(w jednej porcji):

865 kcal 53.19 g 16.05 g 17.74 g 136.39 g




×