Pomidorowa zupa krem z jarmużem



Składniki

Liczba porcji: 8

Łączna waga porcji: 146g.

Przybliżony koszt potrawy: 18,34 zł

Przepis

  1. Umyj warzywa.
  2. Obierz marchew, pietruszki, pora i cebule. Pokrój warzywa w plasterki.
  3. Ugotuj warzywa w garnku z 2 litrami wody i zblenduj.
  4. Zblendowane warzywa uzupełnij 1 litrem wody, dodaj koncentrat pomidorowy, wymieszaj i zagotuj.
  5. Jarmuż porwij palcami na niewielkie kawałki i włóż do garnka z gotującym się kremem warzywnym. Gotuj około 2-3 minuty.
  6. Zupę dopraw do smaku słodką papryką, pieprzem Cayenne, suszonym czosnkiem niedźwiedzim (opcjonalnie) i solą himalajską.

Uwaga! Liczba porcji powstałych z przepisu: 8. Pozostałe porcje możesz użyć w kolejnych dniach, dzięki czemu nie musisz gotować codziennie :).

Łącznie kalorii

(w jednej porcji)
79

Wartości odżywcze (w jednej porcji):
Białko: 4.75 g
Tłuszcz: 1.13 g
Węglowodany: 14.83 g (w tym błonnik: 4.54 g)
Udziały procentowe wartości odżywczych
(w jednej porcji):

79 kcal 4.75 g 1.13 g 4.54 g 14.83 g




×