Buraczki z chrzanem



Składniki

Liczba porcji: 1

Łączna waga porcji: 366g.

Przybliżony koszt potrawy: 1,30 zł

Przepis

  1. Buraki umyj i ugotuj na parze. Ugotowane buraki schłódź zimną wodą i obierz ze skórki.
  2. Korzeń chrzanu umyj i obierz ze skórki.
  3. Buraki i chrzan zblenduj lub zetrzyj na tarce o małych oczkach.
  4. Potrawę dopraw do smaku solą himalajską oraz pieprzem i wymieszaj.
  5. Buraczki z chrzanem możesz zjeść na zimno lub po podgrzaniu.

Łącznie kalorii

(w jednej porcji)
153

Wartości odżywcze (w jednej porcji):
Białko: 6.73 g
Tłuszcz: 0.4 g
Węglowodany: 35.24 g (w tym błonnik: 8.34 g)
Udziały procentowe wartości odżywczych
(w jednej porcji):

153 kcal 6.73 g 0.4 g 8.34 g 35.24 g




×