Ciasteczka z masła orzechowego


Składniki

Liczba porcji: 10

Łączna waga porcji: 96g.

Przepis

1. Nagrzej piekarnik do 180 stopni C.

2. W misce wymieszaj wszystkie suche składniki (mąkę, proszek do pieczenia, sodę, sól) i wymieszaj.

3. W innej misce wymieszaj masło orzechowe i miękkie masło wegańskie. Dodaj oba rodzaje cukru, mleko roślinne, ekstrakt wanilinowy i wymieszaj.

4. Dodaj suche składniki do mokrych i dokładnie wymieszaj.

5. Z 3 łyżeczek ciasta uformuj kulkę, połóż na blachę przykrytą papierem do pieczenia, a następnie lekko spłaszcz. Używając widelca odciśnij na krzyż"zęby"-wzorek na ciastku (tak aby powstał znak #).

6. Piecz w nagrzanym piekarniku przez 15-18 min lub do czasu gdy zobaczysz że brzegi ciastka są lekko spieczone a spód będzie złocisty.


Uwaga! Liczba porcji powstałych z przepisu: 10. Pozostałe porcje możesz użyć w kolejnych dniach, dzięki czemu nie musisz gotować codziennie :).

Łącznie kalorii

(w jednej porcji)
484

Wartości odżywcze (w jednej porcji):
Białko: 12.77 g
Tłuszcz: 31.46 g
Węglowodany: 39.37 g (w tym błonnik: 3.79 g)
Udziały procentowe wartości odżywczych
(w jednej porcji):

484 kcal 12.77 g 31.46 g 3.79 g 39.37 g