Dorsz gotowany na parze z brokułem



Składniki

Liczba porcji: 1

Łączna waga porcji: 530g.

Przybliżony koszt potrawy: 13,75 zł

Przepis

Dorsza solimy i okładamy plastrami pokrojonej cytryny. Brokuła solimy i gotujemy na parze razem z dorszem przez ok. 20 - 25 minut. Kaszę jaglaną płuczemy pod zimną, bieżącą wodą, a następnie przelewamy wrzątkiem. Gotujemy w posolonej wodzie w proporcjach 1:2,5 (kasza:woda) przez ok. 15 minut. Podajemy na talerzu, posypane sezamem. Brokuła polewamy oliwą z oliwek.

Łącznie kalorii

(w jednej porcji)
521

Wartości odżywcze (w jednej porcji):
Białko: 36.54 g
Tłuszcz: 9.93 g
Węglowodany: 77.68 g (w tym błonnik: 11.65 g)
Udziały procentowe wartości odżywczych
(w jednej porcji):

521 kcal 36.54 g 9.93 g 11.65 g 77.68 g




×