Filety z kurczaka z marchewką i groszkiem



Składniki

Liczba porcji: 1

Łączna waga porcji: 289g.

Przepis

Mięso oczyścić i podzielić. Mrożone warzywa przelać wrzątkiem (mają się całkowicie rozmrozić). Rozgrzać pół łyżki masła klarowanego na dużej patelni, mięso doprawić solą, oprószyć słodką papryką i włożyć na patelnię. Obsmażać po 1 - 2 minuty z każdej strony, następnie wlać 1/4 szk gorącego bulionu i zagotować. Do filetu wsypać marchewkę z groszkiem i na większym ogniu gotować bez przykrycia przez około 7- 8 minut (w międzyczasie filety przewrócić na drugą stronę). Dodać śmietankę wymieszaną z obydwiema mąkami. Gotować jeszcze przez ok. 2 minuty aż sos zgęstnieje. Podawać posypując natką i szczyptą papryki w proszku.

Łącznie kalorii

(w jednej porcji)
397

Wartości odżywcze (w jednej porcji):
Białko: 37.84 g
Tłuszcz: 19.55 g
Węglowodany: 19.28 g (w tym błonnik: 2.79 g)
Udziały procentowe wartości odżywczych
(w jednej porcji):

397 kcal 37.84 g 19.55 g 2.79 g 19.28 g




×