Frittata ze szpinakiem i kaszą jaglaną



Składniki

Liczba porcji: 1

Łączna waga porcji: 480g.

Przybliżony koszt potrawy: 5,18 zł

Przepis

Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną wodą, następnie wrzątkiem i znów zimną. Następnie gotujemy w osolonej wodzie w stosunku 1:2,5 (kasza : woda) przez około 15 minut. Na patelni rozgrzewamy olej, dodajemy szpinak i odrobinę startego czosnku, smażymy ok. 2 - 3 minuty. Dodajemy ugotowaną kaszę, mleko, jajka, posiekaną cebulę i suszone pomidory oraz przyprawy (np. kurkuma, sól, pieprz). Pod koniec dodajemy przekrojone na pół pomidory koktajlowe. Smażymy z dwóch stron na patelni na średnim ogniu.


Łącznie kalorii

(w jednej porcji)
554

Wartości odżywcze (w jednej porcji):
Białko: 30.54 g
Tłuszcz: 27.74 g
Węglowodany: 48.89 g (w tym błonnik: 5.09 g)
Udziały procentowe wartości odżywczych
(w jednej porcji):

554 kcal 30.54 g 27.74 g 5.09 g 48.89 g



×