Gołąbki wegańskie (warzywne)



Składniki

Liczba porcji: 8

Łączna waga porcji: 431g.

Przybliżony koszt potrawy: 20,80 zł

Przepis

  1. Umyj i obierz warzywa.
  2. Marchew, pietruszkę, kalafiora i cebulę ugotuj na parze.
  3. Zblenduj ugotowane warzywa i przypraw słodką papryką, pieprzem oraz solą.
  4. Ugotuj kapustę w posolonej wodzie. Zdejmij liście.
  5. Farsz ze zblendowanych warzyw zawiń w liście kapusty.
  6. Gołąbki ułóż w naczyniu żaroodpornym i polej pomidorową passatą.
  7. Naczynie przykryj i duś gołąbki w piekarniku przez 1 godzinę w temperaturze około 220 st. C.

Uwaga! Liczba porcji powstałych z przepisu: 8. Pozostałe porcje możesz użyć w kolejnych dniach, dzięki czemu nie musisz gotować codziennie :).

Łącznie kalorii

(w jednej porcji)
131

Wartości odżywcze (w jednej porcji):
Białko: 7.52 g
Tłuszcz: 0.85 g
Węglowodany: 28.38 g (w tym błonnik: 9.3 g)
Udziały procentowe wartości odżywczych
(w jednej porcji):

131 kcal 7.52 g 0.85 g 9.3 g 28.38 g




×