Gulasz wołowy z brązowym ryżem



Składniki

Liczba porcji: 4

Łączna waga porcji: 490g.

Przepis

  1. Mięso myjemy, suszymy i kroimy w ok. 1 cm kostkę.
  2. Oprószamy mąką.
  3. Podsmażamy na patelni, na rozgrzanym oleju rzepakowym aż do zarumienienia.
  4. Cebulę kroimy w kostkę i dodajemy do mięsa.
  5. Przygotowujemy bulion i powoli dolewamy do mięsa i cebuli, po tym gdy cebula już się zeszkli.
  6. Kroimy w paski paprykę i dodajemy do gulaszu wraz z koncentratem i papryką.
  7. Całość dusimy aż mięso i warzywa będą miękkie.
  8. Podajemy z przygotowanym wg przepisu na opakowaniu ryżem.

Uwaga! Liczba porcji powstałych z przepisu: 4. Pozostałe porcje możesz użyć w kolejnych dniach, dzięki czemu nie musisz gotować codziennie :).

Łącznie kalorii

(w jednej porcji)
565

Wartości odżywcze (w jednej porcji):
Białko: 29.12 g
Tłuszcz: 20.43 g
Węglowodany: 71.3 g (w tym błonnik: 9.77 g)
Udziały procentowe wartości odżywczych
(w jednej porcji):

565 kcal 29.12 g 20.43 g 9.77 g 71.3 g




×