Indyk curry



Składniki

Liczba porcji: 1

Łączna waga porcji: 916g.

Przybliżony koszt potrawy: 15,23 zł

Przepis

Pokrojone w kostkę mięso przyprawiamy curry, solą i pieprzem. Dodajemy oliwę z oliwek, mieszamy i odstawiamy do lodówki na 5 - 10 minut. Wyjmujemy z lodówki i smażymy (bez dodatkowego tłuszczu) razem z posiekaną cebulą, cukinią, papryką i ogórkiem pokrojonymi w kostkę oraz różyczki brokuła i kalafiora. Możemy doprawić odrobiną soli i suszonego czosnku. Chwilę smażymy, po czym podlewamy odrobiną wody i dusimy pod przykryciem, aż warzywa nieco zmiękną (ok 7 - 10 minut). Podajemy z ryżem przyrządzonym według przepisu na opakowaniu.

Łącznie kalorii

(w jednej porcji)
689

Wartości odżywcze (w jednej porcji):
Białko: 55.13 g
Tłuszcz: 14.79 g
Węglowodany: 93.38 g (w tym błonnik: 17.74 g)
Udziały procentowe wartości odżywczych
(w jednej porcji):

689 kcal 55.13 g 14.79 g 17.74 g 93.38 g




×