Jajko sadzone z fasolką i tostami



Składniki

Liczba porcji: 1

Łączna waga porcji: 551g.

Przybliżony koszt potrawy: 9,70 zł

Przepis

Pokrój pomidory na pół, wymieszaj z sokiem z cytryny, oliwą i solą w misce. Dodaj bazylię i zostaw na parę minut, by pomidory przeszły przyprawami. Nagrzej patelnie, odcedź fasolkę i wsyp z koperkiem na patelnię, dopraw pieprzem. Smaż przez 5 minut, powinna popękać. dodaj pomidory na patelnię, dodaj szklankę wody, dodaj resztę przypraw i daj wrzeć przez minutę. Dodaj jajko na stronie patelni i przykryj na około 3 minuty, Opiecz chleb w tosterze, potem posmaruj je ricottą. podane na talerzu posyp pozostałymi listkami bazylii. Najlepiej doprawić ostrym sosem chilli


Łącznie kalorii

(w jednej porcji)
500

Wartości odżywcze (w jednej porcji):
Białko: 32.35 g
Tłuszcz: 14.78 g
Węglowodany: 67.93 g (w tym błonnik: 15.43 g)
Udziały procentowe wartości odżywczych
(w jednej porcji):

500 kcal 32.35 g 14.78 g 15.43 g 67.93 g




×