Kanapka z pastą z awokado



Składniki

Liczba porcji: 1

Łączna waga porcji: 170g.

Przybliżony koszt potrawy: 4,52 zł

Przepis

Awokado przekrawamy wzdłuż i wydrążamy środek jednej polówki łyżeczką. Włóż do miski i rozgnieć widelcem. Posiekaj drobno cebulę i dodaj do awokado. Dodaj sosu sojowego i przypraw pieprzem. Wymieszaj i nałóż pastę na kanapkę. Smacznego. Wariant potrawy: możesz dodać do pasty pół ząbku czosnku przeciśniętego przez praskę. *(Pestkę zostaw w drugiej połówce awokado, dzięki temu nie zmieni koloru. Zawiń owoc w folię i schowaj do lodówki). Przepis przesłany przez: pogromcafasoli

Łącznie kalorii

(w jednej porcji)
300

Wartości odżywcze (w jednej porcji):
Białko: 6.15 g
Tłuszcz: 13.47 g
Węglowodany: 43.38 g (w tym błonnik: 8.74 g)
Udziały procentowe wartości odżywczych
(w jednej porcji):

300 kcal 6.15 g 13.47 g 8.74 g 43.38 g




×