Kasza jaglana z jabłkami i cynamonem



Składniki

Liczba porcji: 1

Łączna waga porcji: 421g.

Przybliżony koszt potrawy: 2,72 zł

Przepis

Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną, a następnie wrzącą wodą. Gotujemy pod przykryciem w 125g lekko posolonej wody, z dodatkiem rodzynek i obranych i pokrojonych jabłek. Pod koniec dodajemy cynamon. Najlepiej smakuje na zimno.


Łącznie kalorii

(w jednej porcji)
380

Wartości odżywcze (w jednej porcji):
Białko: 7.01 g
Tłuszcz: 2.97 g
Węglowodany: 87.58 g (w tym błonnik: 11.38 g)
Udziały procentowe wartości odżywczych
(w jednej porcji):

380 kcal 7.01 g 2.97 g 11.38 g 87.58 g




×