Kaszotto warzywne



Składniki

Liczba porcji: 2

Łączna waga porcji: 403g.

Przepis

Na dużej patelni na oliwie lekko podsmażyć pokrojoną w kosteczkę cebulę i pokrojony na plasterki czosnek. Następnie dodać suchą kaszę i wymieszać. Dodać obrane i starte na tarce o większych oczkach warzywa korzeniowe: marchewkę, pietruszkę i selera. Mieszając smażyć przez około 3 minuty. Dodać pokrojoną w kostkę cukinię oraz groszek lub fasolkę (mogą być zamrożone). Dodać przyprawy, doprawić pieprzem i smażyć mieszając przez ok. 2 minuty. Wlać gorącą wodę z sosem sojowym i octem balsamicznym, wymieszać, przykryć i gotować przez ok. 20 minut. Zdjąć pokrywę, danie doprawić w razie potrzeby solą i smażyć jeszcze ciągle mieszając przez kilka minut aż reszta płynu odparuje i potrawa się zagęści.
Uwaga! Liczba porcji powstałych z przepisu: 2. Pozostałe porcje możesz użyć w kolejnych dniach, dzięki czemu nie musisz gotować codziennie :).

Łącznie kalorii

(w jednej porcji)
238

Wartości odżywcze (w jednej porcji):
Białko: 9.7 g
Tłuszcz: 4.64 g
Węglowodany: 44.52 g (w tym błonnik: 9.99 g)
Udziały procentowe wartości odżywczych
(w jednej porcji):

238 kcal 9.7 g 4.64 g 9.99 g 44.52 g




×