Kaszotto z kurczakiem, marchewką i groszkiem



Składniki

Liczba porcji: 2

Łączna waga porcji: 480g.

Przepis

Na większej patelni na oliwie podsmażyć pokrojonego pora. Dodać masło i pokrojoną w kosteczkę pierś kurczaka. Doprawić tymiankiem i pieprzem. Smażyć co chwilę mieszając przez ok. 4-5 minuty. Dodać surową kaszę gryczaną i co chwilę mieszając smażyć przez ok. 3 minuty. Dodać marchewkę z groszkiem (zamrożoną), doprawić wszystko solą, wymieszać i smażyć przez 1 - 2 minuty. Następnie wlać gorący bulion, wymieszać, przykryć i gotować przez ok. 10 minut. Zdjąć pokrywę i co chwilę mieszając gotować jeszcze przez 5 minut. Posypać szczypiorkiem oraz chili. Można doprawić sosem sojowym w razie konieczności.
Uwaga! Liczba porcji powstałych z przepisu: 2. Pozostałe porcje możesz użyć w kolejnych dniach, dzięki czemu nie musisz gotować codziennie :).

Łącznie kalorii

(w jednej porcji)
483

Wartości odżywcze (w jednej porcji):
Białko: 32.84 g
Tłuszcz: 18.04 g
Węglowodany: 52.63 g (w tym błonnik: 9.48 g)
Udziały procentowe wartości odżywczych
(w jednej porcji):

483 kcal 32.84 g 18.04 g 9.48 g 52.63 g




×