Klasyczna jajecznica na maśle



Składniki

Liczba porcji: 1

Łączna waga porcji: 244g.

Przybliżony koszt potrawy: 1,50 zł

Przepis

  1. Masło rozgrzewamy na patelni i podsmażamy na nim pokrojoną cebulę.
  2. Po kilku minutach zmniejszamy ogień i dodajemy jajko, sól i pieprz do smaku, mieszamy aż do uzyskania porządanej konsystencji.
  3. Zjadamy z chlebem.

Łącznie kalorii

(w jednej porcji)
294

Wartości odżywcze (w jednej porcji):
Białko: 16.37 g
Tłuszcz: 15.05 g
Węglowodany: 26.12 g (w tym błonnik: 4.91 g)
Udziały procentowe wartości odżywczych
(w jednej porcji):

294 kcal 16.37 g 15.05 g 4.91 g 26.12 g




×