Kokosowy pudding chia z mango



Składniki

Liczba porcji: 2

Łączna waga porcji: 428g.

Przybliżony koszt potrawy: 21,41 zł

Przepis

Na suchej patelni podprażamy płatki migdałowe.Do miski wlewamy mleko kokosowe i dokładnie mieszamy trzepaczką. Dodajemy nasiona chia i energicznie mieszamy. Pudding nakładamy do pucharków, do połowy wysokości. Wkładamy do lodówki na około 5 godzin.Mango, obrane ze skóry, kroimy w kostkę i dodajemy do deseru. Deser dekorujemy płatkami migdałów, wiórkami kokosowymi, miodem. Przyozdabiamy listkami mięty.
Uwaga! Liczba porcji powstałych z przepisu: 2. Pozostałe porcje możesz użyć w kolejnych dniach, dzięki czemu nie musisz gotować codziennie :).

Łącznie kalorii

(w jednej porcji)
503

Wartości odżywcze (w jednej porcji):
Białko: 8.44 g
Tłuszcz: 20.8 g
Węglowodany: 75.37 g (w tym błonnik: 8.43 g)
Udziały procentowe wartości odżywczych
(w jednej porcji):

503 kcal 8.44 g 20.8 g 8.43 g 75.37 g




×