Krem z porów



Składniki

Liczba porcji: 2

Łączna waga porcji: 671g.

Przepis

Pory opłucz, pokrój w krążki. Przesmaż na maśle, podduś. Ziemniaki obierz, pokrój w kostkę i wrzuć do bulionu razem z przesmażonym porem. Gotuj około 10 minut, zmiksuj. Zupę ponownie podgrzej, zabiel śmietanką, dopraw do smaku solą i pieprzem. Przepis podesłany przez: pogromcafasoli
Uwaga! Liczba porcji powstałych z przepisu: 2. Pozostałe porcje możesz użyć w kolejnych dniach, dzięki czemu nie musisz gotować codziennie :).

Łącznie kalorii

(w jednej porcji)
154

Wartości odżywcze (w jednej porcji):
Białko: 5.13 g
Tłuszcz: 4.7 g
Węglowodany: 25.88 g (w tym błonnik: 5.74 g)
Udziały procentowe wartości odżywczych
(w jednej porcji):

154 kcal 5.13 g 4.7 g 5.74 g 25.88 g




×