Krewetki w curry



Składniki

Liczba porcji: 1

Łączna waga porcji: 901g.

Przepis

Krewetki rozmrozić, dokładnie umyć, osuszyć (jeśli jest taka potrzeba to dodatkowo oczyścić). Na patelni rozgrzać olej, wrzucić pastę curry i chwilę podsmażyć. Dodać imbir, czosnek, cebulę. Przemieszać i wrzucić krewetki. Smażyć je ok. 1 min. z każdej strony. Dodać sos rybny, przemieszać i wlać mleko kokosowe i sos sojowy. Zagotować. Gotować kilka minut, dodać poprzekrajane pomidorki koktajlowe oraz szpinak. Dusić przez 3 minuty. Skropić sokiem z limonki. Wymieszać i podawać z ryżem jaśminowym.

Łącznie kalorii

(w jednej porcji)
465

Wartości odżywcze (w jednej porcji):
Białko: 60.19 g
Tłuszcz: 13.25 g
Węglowodany: 28.98 g (w tym błonnik: 5.31 g)
Udziały procentowe wartości odżywczych
(w jednej porcji):

465 kcal 60.19 g 13.25 g 5.31 g 28.98 g




×