Kurczak w sosie cytrynowym



Składniki

Liczba porcji: 1

Łączna waga porcji: 498g.

Przybliżony koszt potrawy: 13,74 zł

Przepis

Kurczaka kroimy w kostkę i marynujemy w sosie złożonym z soku cytrynowego (2 łyżki), oliwy z oliwek (2 łyżki), odrobiną suszonej papryki chilli (na czubku łyżeczki) i soli. Smażymy na rozgrzanej patelni (bez dodatkowego tłuszczu). W międzyczasie przygotowujemy sałatkę: rukolę myjemy, dodajemy pomidorki koktajlowe (możemy je przekroić na pół) i posiekaną czerwoną cebulę. Polewamy dressingiem (1 łyżka oliwy, 1 łyżeczka soku z cytryny, pieprz, sól). Na sałatkę wykładamy zawartość patelni.

Łącznie kalorii

(w jednej porcji)
524

Wartości odżywcze (w jednej porcji):
Białko: 47.09 g
Tłuszcz: 33.53 g
Węglowodany: 10.87 g (w tym błonnik: 3.76 g)
Udziały procentowe wartości odżywczych
(w jednej porcji):

524 kcal 47.09 g 33.53 g 3.76 g 10.87 g



×