Kurczak w sosie cytrynowym z ryżem



Składniki

Liczba porcji: 1

Łączna waga porcji: 598g.

Przybliżony koszt potrawy: 12,98 zł

Przepis

Kurczaka kroimy w kostkę i marynujemy w sosie złożonym z soku cytrynowego (2 łyżki), oliwy z oliwek (2 łyżki), odrobiną suszonej papryki chilli (na czubku łyżeczki) i soli. Smażymy na rozgrzanej patelni (bez dodatkowego tłuszczu). W międzyczasie przygotowujemy sałatkę: rukolę myjemy, dodajemy pomidorki koktajlowe (możemy je przekroić na pół) i posiekaną czerwoną cebulę. Polewamy dressingiem (1 łyżka oliwy, 1 łyżeczka soku z cytryny, pieprz, sól). Na sałatkę wykładamy zawartość patelni. Podajemy z ugotowanym według przepisu na opakowaniu ryżem.

Łącznie kalorii

(w jednej porcji)
859

Wartości odżywcze (w jednej porcji):
Białko: 54.19 g
Tłuszcz: 35.43 g
Węglowodany: 87.67 g (w tym błonnik: 12.46 g)
Udziały procentowe wartości odżywczych
(w jednej porcji):

859 kcal 54.19 g 35.43 g 12.46 g 87.67 g



×