Kurczak w sosie musztardowym



Składniki

Liczba porcji: 1

Łączna waga porcji: 492g.

Przybliżony koszt potrawy: 7,40 zł

Przepis

Mięso kroimy w paski i wkładamy do miski. Dodajemy musztardę, sok z cytryny i tymianek i odstawiamy na kilka minut do lodówki. Następnie smażymy na patelni. Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu. Ogórka kroimy w plastry, mieszamy z jogurtem naturalnym i dodajemy sól i pieprz do smaku.

Łącznie kalorii

(w jednej porcji)
588

Wartości odżywcze (w jednej porcji):
Białko: 54.24 g
Tłuszcz: 7.83 g
Węglowodany: 79.79 g (w tym błonnik: 8.16 g)
Udziały procentowe wartości odżywczych
(w jednej porcji):

588 kcal 54.24 g 7.83 g 8.16 g 79.79 g




×