Kurczak z porem (wersja lżejsza)



Składniki

Liczba porcji: 1

Łączna waga porcji: 660g.

Przybliżony koszt potrawy: 8,15 zł

Przepis

Pierś z kurczaka kroimy w kostkę, doprawiamy solą i pieprzem i smażymy na oleju. Pod koniec dodajemy pokrojonego w plastry pora. Po usmażeniu zmniejszamy ogień, dodajemy śmietanę i dusimy pod przykryciem przez około 15 minut.

Łącznie kalorii

(w jednej porcji)
490

Wartości odżywcze (w jednej porcji):
Białko: 58.15 g
Tłuszcz: 18.2 g
Węglowodany: 26.9 g (w tym błonnik: 5.4 g)
Udziały procentowe wartości odżywczych
(w jednej porcji):

490 kcal 58.15 g 18.2 g 5.4 g 26.9 g

Pozostałe warianty potrawy




×