Leczo z kurczakiem



Składniki

Liczba porcji: 2

Łączna waga porcji: 491g.

Przybliżony koszt potrawy: 9,07 zł

Przepis

  1. Kurczaka i cukinię myjemy i kroimy w kostkę.
  2. Cebulę kroimy w piórka.
  3. Na patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy cebulę i kurczaka.
  4. Przekładamy zawartość patelni do większego garnka.
  5. Papryki myjemy i oczyszczamy z gniazd nasiennych, kroimy w kwadraty 2x2 cm i dodajemy do garnka.
  6. Pomidory kroimy w ósemki i również dodajemy do garnka.
  7. Pieczarki myjemy, kroimy w plasterki i dodajemy do garnka.
  8. Dodajemy koncentrat pomidorowy, liść laurowy, oregano i sól, całość mieszamy.
  9. Dusimy na małym ogniu, aż cukinia i papryka będą miękkie. Pod koniec dodajemy sproszkowaną paprykę.

Uwaga! Liczba porcji powstałych z przepisu: 2. Pozostałe porcje możesz użyć w kolejnych dniach, dzięki czemu nie musisz gotować codziennie :).

Łącznie kalorii

(w jednej porcji)
242

Wartości odżywcze (w jednej porcji):
Białko: 27.23 g
Tłuszcz: 7.68 g
Węglowodany: 19.59 g (w tym błonnik: 6.13 g)
Udziały procentowe wartości odżywczych
(w jednej porcji):

242 kcal 27.23 g 7.68 g 6.13 g 19.59 g



×