Makaron w sosie jogurtowym



Składniki

Liczba porcji: 1

Łączna waga porcji: 525g.

Przybliżony koszt potrawy: 12,05 zł

Przepis

Szynkę pokroić w plasterki, pomidorki na połówki, suszone pomidory w paski i czosnek w plasterki. Na oliwie podsmażyć szynkę, dodać suszone pomidory, pomidorki i czosnek, smażyć przez ok. 3 minuty mieszając co jakiś czas. Zmniejszyć ogień, dodać jogurt, doprawić solą i pieprzem i gotować mieszając, aż sos zgęstnieje. Podawać z makaronem


Łącznie kalorii

(w jednej porcji)
728

Wartości odżywcze (w jednej porcji):
Białko: 41.18 g
Tłuszcz: 23.29 g
Węglowodany: 91.75 g (w tym błonnik: 6.61 g)
Udziały procentowe wartości odżywczych
(w jednej porcji):

728 kcal 41.18 g 23.29 g 6.61 g 91.75 g




×