Makaron z kurczakiem i pieczarkami w sosie pomidorowym



Składniki

Liczba porcji: 2

Łączna waga porcji: 418g.

Przybliżony koszt potrawy: 8,52 zł

Przepis

Cebulę i czosnek podsmaż na rozgrzanej oliwie Dodaj sparzone pomidory i duś przez kilka minut i dopraw dla smaku. Pieczarki i kurczaka pokrój w paski i wrzuć do sosu Dodaj liść laurowy i gotuj, aż mięso będzie miękkie Podawaj z makaronem ugotowanym al dente


Uwaga! Liczba porcji powstałych z przepisu: 2. Pozostałe porcje możesz użyć w kolejnych dniach, dzięki czemu nie musisz gotować codziennie :).

Łącznie kalorii

(w jednej porcji)
367

Wartości odżywcze (w jednej porcji):
Białko: 32.86 g
Tłuszcz: 7.65 g
Węglowodany: 45.59 g (w tym błonnik: 6.98 g)
Udziały procentowe wartości odżywczych
(w jednej porcji):

367 kcal 32.86 g 7.65 g 6.98 g 45.59 g




×