Makaron z tuńczykiem



Składniki

Liczba porcji: 1

Łączna waga porcji: 512g.

Przybliżony koszt potrawy: 10,15 zł

Przepis

Makaron przyrządzamy wg. przepisu na opakowaniu. Cebulę podsmażamy na patelni, dodajemy pomidory z puszki i pokrojone w kostkę suszone pomidory, doprawiamy solą i pieprzem, odrobiną suszonego chilli i łyżką suszonej słodkiej papryki. Gdy sos zacznie gęstnieć dodajemy tuńczyka, koncentrat pomidorowy i posiekaną natkę pietruszki.

Łącznie kalorii

(w jednej porcji)
584

Wartości odżywcze (w jednej porcji):
Białko: 34.23 g
Tłuszcz: 15.17 g
Węglowodany: 83.57 g (w tym błonnik: 10.56 g)
Udziały procentowe wartości odżywczych
(w jednej porcji):

584 kcal 34.23 g 15.17 g 10.56 g 83.57 g



×