Makaron z tuńczykiem (wersja bezglutenowa)



Składniki

Liczba porcji: 1

Łączna waga porcji: 512g.

Przybliżony koszt potrawy: 10,37 zł

Przepis

Makaron przyrządzamy wg. przepisu na opakowaniu. Cebulę podsmażamy na patelni, dodajemy pomidory z puszki i pokrojone w kostkę suszone pomidory, doprawiamy solą i pieprzem, odrobiną suszonego chilli i łyżką suszonej słodkiej papryki. Gdy sos zacznie gęstnieć dodajemy tuńczyka, koncentrat pomidorowy i posiekaną natkę pietruszki.

Łącznie kalorii

(w jednej porcji)
619

Wartości odżywcze (w jednej porcji):
Białko: 28.23 g
Tłuszcz: 14.05 g
Węglowodany: 97.97 g (w tym błonnik: 4.8 g)
Udziały procentowe wartości odżywczych
(w jednej porcji):

619 kcal 28.23 g 14.05 g 4.8 g 97.97 g



×