Mini pizzerinki



Składniki

Liczba porcji: 2

Łączna waga porcji: 377g.

Przepis

Drożdże rozpuszczamy w wodzie. Odmierzamy 250g mąki wsypujemy ją do miski wraz z solą i cukrem. Dodajemy oliwę. Mieszamy dodając wodę z drożdżami. Ciasto wyrabiamy okolo 5 minut. Pozostawiamy wyrobione ciasto pod ściereczką w ciepłym miejscu na okolo 30-40minut. Gdy ciasto wyrośnie, smarujemy blaszkę oliwą z oliwek i wyrabiamy kształt pizzerinek. Smarujemy sosem pomidorowym , dodajemy ulubionych składników i ser mozarella. Pizzerki posypałam solą, ziołami prowansalskimi i oregano. Piekłam ok. 10 minut- góra dół 250°
Uwaga! Liczba porcji powstałych z przepisu: 2. Pozostałe porcje możesz użyć w kolejnych dniach, dzięki czemu nie musisz gotować codziennie :).

Łącznie kalorii

(w jednej porcji)
676

Wartości odżywcze (w jednej porcji):
Białko: 31.89 g
Tłuszcz: 18.59 g
Węglowodany: 97.14 g (w tym błonnik: 3.71 g)
Udziały procentowe wartości odżywczych
(w jednej porcji):

676 kcal 31.89 g 18.59 g 3.71 g 97.14 g




×