Naleśnik z twarogiem, miodem i rodzynkami




Składniki

Liczba porcji: 1

Łączna waga porcji: 321g.

Przybliżony koszt potrawy: 3,93 zł

Przepis

  1. Olej rozgrzewamy na patelni.
  2. Mąkę, mleko, cukier i jajo mieszamy w wysokiej szklance.
  3. Smażymy naleśnik na rozgrzanym tłuszczu.
  4. Gotowy naleśnik kładziemy na talerzu.
  5. W misce mieszamy twaróg z miodem i rodzynkami.
  6. Nakładamy na naleśnik.

W przepisie użyte są mąki bezglutenowe. Można je zastąpić mąką pszenną pełnoziarnistą.


Łącznie kalorii

(w jednej porcji)
635

Wartości odżywcze (w jednej porcji):
Białko: 37.63 g
Tłuszcz: 19.23 g
Węglowodany: 80.82 g (w tym błonnik: 5.67 g)
Udziały procentowe wartości odżywczych
(w jednej porcji):

635 kcal 37.63 g 19.23 g 5.67 g 80.82 g




×