Omlet z brokułami



Składniki

Liczba porcji: 1

Łączna waga porcji: 326g.

Przybliżony koszt potrawy: 5,16 zł

Przepis

  1. Umyte różyczki brokuła gotujemy na parze przez ok. 12 minut.
  2. Do miski rozbijamy jajko, dodajemy sół, pieprz, mleko i bazylię.
  3. Dokładnie mieszamy.
  4. Smażymy na patelni, na rozgrzanym oleju.
  5. W misce mieszamy ze sobą jogurt, musztardę, sól i pieprz.
  6. Usmażony omlet przekładamy na talerz, smarujemy sosem jogurtowym i podajemy z ugotowanymi brokułami.. 

Łącznie kalorii

(w jednej porcji)
331

Wartości odżywcze (w jednej porcji):
Białko: 17.84 g
Tłuszcz: 19.57 g
Węglowodany: 22.28 g (w tym błonnik: 2.67 g)
Udziały procentowe wartości odżywczych
(w jednej porcji):

331 kcal 17.84 g 19.57 g 2.67 g 22.28 g




×