Omlet z pieczarkami i warzywami



Składniki

Liczba porcji: 1

Łączna waga porcji: 525g.

Przybliżony koszt potrawy: 5,71 zł

Przepis

  1. Umyj warzywa i pieczarki.
  2. Pieczarki pokrój w plasterki i umieść na osobnej patelni. Uduś pieczarki wraz z niewielką ilością wody.
  3. Cebulę i paprykę pokrój w kostkę. Szczypiorek posiekaj. Umieść warzywa w misce.
  4. Do warzyw dodaj jaja kurze oraz przyprawy (papryka słodka, papryka ostra, pieprz czarny, sól himalajska). Wymieszaj.
  5. Rozgrzej patelnię, a następnie wlej zawartość miski. Podgrzewaj omlet aż do czasu, gdy jajka się zetną.
  6. Omlet wyłóż na talerz i posyp duszonymi pieczarkami.

Łącznie kalorii

(w jednej porcji)
338

Wartości odżywcze (w jednej porcji):
Białko: 28.68 g
Tłuszcz: 18.64 g
Węglowodany: 18.18 g (w tym błonnik: 7.06 g)
Udziały procentowe wartości odżywczych
(w jednej porcji):

338 kcal 28.68 g 18.64 g 7.06 g 18.18 g




×