Pieczone bataty



Składniki

Liczba porcji: 1

Łączna waga porcji: 530g.

Przybliżony koszt potrawy: 7,16 zł

Przepis

Bataty obrać i pokroić w cienkie słupki. Zmieszać z sokiem z cytryny i z oliwą, doprawić solą i pieprzem. Nieobrane ząbki czosnku rozgnieść nożem i położyć z batatami na blasze. Piec na blasze wyłożonej papierem do pieczenia w temp. 180 stopni przez około 40 minut, aż będą miękkie.


Łącznie kalorii

(w jednej porcji)
583

Wartości odżywcze (w jednej porcji):
Białko: 8.32 g
Tłuszcz: 20.55 g
Węglowodany: 99.56 g (w tym błonnik: 15.01 g)
Udziały procentowe wartości odżywczych
(w jednej porcji):

583 kcal 8.32 g 20.55 g 15.01 g 99.56 g




×