Pieczony indyk



Składniki

Liczba porcji: 2

Łączna waga porcji: 488g.

Przybliżony koszt potrawy: 24,19 zł

Przepis

Sok z cytryny, łyżeczkę soli i łyżeczkę pieprzu i resztę składników połączyć w marynatę. Indyka umyć, następnie włożyć do marynaty na co najmniej 2 godziny. Włożyć do formy żaroodpornej wraz z marynatą i piec w zakrytym folią aluminiową naczyniu w 200 stopniach przez godzinę, a potem zmniejszyć temperaturę do 180 stopni i piec przez pół godziny bez przykrycia.


Uwaga! Liczba porcji powstałych z przepisu: 2. Pozostałe porcje możesz użyć w kolejnych dniach, dzięki czemu nie musisz gotować codziennie :).

Łącznie kalorii

(w jednej porcji)
609

Wartości odżywcze (w jednej porcji):
Białko: 77.25 g
Tłuszcz: 22.86 g
Węglowodany: 24.04 g (w tym błonnik: 0.94 g)
Udziały procentowe wartości odżywczych
(w jednej porcji):

609 kcal 77.25 g 22.86 g 0.94 g 24.04 g




×