Polski obiad



Składniki

Liczba porcji: 2

Łączna waga porcji: 494g.

Przybliżony koszt potrawy: 6,45 zł

Przepis

  1. Pierś z kurczaka umyj wodą. Mięso wysusz, ubij tłuczkiem i posól, a następnie obtocz w roztrzepanym jajku z dodatkiem pieprzu. Usmaż kotleta.
  2. Ziemniaki umyj, obierz i ugotuj na parze lub w osolonej wodzie.
  3. Ogórek umyj, obierz, pokrój w plasterki. Włóż plasterki ogórka do miseczki, dodaj pieprz oraz sól i polej jogurtem naturalnym. Wymieszaj.
  4. Ogórek kiszony wyłóż na talerz wraz z kotletem, ziemniakami, burakami i mizerią.

 

propozycja przepisu przysłana przez: Farmer


Uwaga! Liczba porcji powstałych z przepisu: 2. Pozostałe porcje możesz użyć w kolejnych dniach, dzięki czemu nie musisz gotować codziennie :).

Łącznie kalorii

(w jednej porcji)
453

Wartości odżywcze (w jednej porcji):
Białko: 26.96 g
Tłuszcz: 14.84 g
Węglowodany: 55.45 g (w tym błonnik: 4.48 g)
Udziały procentowe wartości odżywczych
(w jednej porcji):

453 kcal 26.96 g 14.84 g 4.48 g 55.45 g




×