Racuchy z jabłkami



Składniki

Liczba porcji: 1

Łączna waga porcji: 410g.

Przybliżony koszt potrawy: 3,79 zł

Przepis

Jabłko ścieramy na tarce, podgrzewamy mleko i dodajemy drożdże. Następnie dodajemy mąkę, cynamon i olej. Całość mieszamy z jabłkami i odstawiamy, żeby ciasto wyrosło. Nakładamy łyżkami na rozgrzany tłuszcz i smażymy.

Łącznie kalorii

(w jednej porcji)
637

Wartości odżywcze (w jednej porcji):
Białko: 8.63 g
Tłuszcz: 18.2 g
Węglowodany: 114.13 g (w tym błonnik: 8.29 g)
Udziały procentowe wartości odżywczych
(w jednej porcji):

637 kcal 8.63 g 18.2 g 8.29 g 114.13 g




×