Rosół z kury



Składniki

Liczba porcji: 1

Łączna waga porcji: 437g.

Przybliżony koszt potrawy: 4,23 zł

Przepis

Umyte udko wkładamy do garnka, zalewamy zimną woda tak, aby było przykryte i gotujemy na wolnym ogniu. Następnie myjemy i oczyszczamy marchewkę, cebulę i selera. W cebulę wbijamy goździki, po czym wrzucamy warzywa do garnka i całość gotujemy na małym ogniu przez około 20 min. Udko wyjmujemy z rosołu, usuwamy kości i kroimy mięso w paski. Czosnek myjemy, kroimy na drobne kawałeczki i dusimy na maśle. Czosnek zalewamy rosołem i gotujemy około 5 min. Warzywa wyjmujemy z rosołu, kroimy w kostkę i dodajemy do rosołu razem z pokrojonym mięsem. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.


Łącznie kalorii

(w jednej porcji)
341

Wartości odżywcze (w jednej porcji):
Białko: 26.44 g
Tłuszcz: 16.84 g
Węglowodany: 26.92 g (w tym błonnik: 11.76 g)
Udziały procentowe wartości odżywczych
(w jednej porcji):

341 kcal 26.44 g 16.84 g 11.76 g 26.92 g




×