Ryż ze schabem i warzywami



Składniki

Liczba porcji: 1

Łączna waga porcji: 740g.

Przybliżony koszt potrawy: 8,65 zł

Przepis

Ryż lekko solimy i gotujemy na wolnym ogniu przez ok 30 minut. W czasie gdy będzie się gotował, wszystkie składniki kroimy w paski. Następnie podsmażamy mięso na oleju, dodajemy warzywa i smażymy razem przez kilka minut, aż warzywa nieco zmiękną. Dodajemy przyprawy: sól, pieprz, cynamon, kurkuma, tymianek. Następnie dodajemy pomidory i mieszamy na palniku, aż zacznie wrzeć.


Łącznie kalorii

(w jednej porcji)
766

Wartości odżywcze (w jednej porcji):
Białko: 44.73 g
Tłuszcz: 28.29 g
Węglowodany: 90.46 g (w tym błonnik: 13.89 g)
Udziały procentowe wartości odżywczych
(w jednej porcji):

766 kcal 44.73 g 28.29 g 13.89 g 90.46 g



×