Ryż ze schabem i warzywami (wersja lżejsza)



Składniki

Liczba porcji: 1

Łączna waga porcji: 600g.

Przybliżony koszt potrawy: 6,91 zł

Przepis

Ryż lekko solimy i gotujemy na wolnym ogniu przez ok 30 minut. W czasie gdy będzie się gotował, wszystkie składniki kroimy w paski. Następnie podsmażamy mięso na oleju, dodajemy warzywa i smażymy razem przez kilka minut, aż warzywa nieco zmiękną. Dodajemy przyprawy: sól, pieprz, cynamon, kurkuma, tymianek. Następnie dodajemy pomidory i mieszamy na palniku, aż zacznie wrzeć.


Łącznie kalorii

(w jednej porcji)
535

Wartości odżywcze (w jednej porcji):
Białko: 30.79 g
Tłuszcz: 22.28 g
Węglowodany: 58.24 g (w tym błonnik: 10.41 g)
Udziały procentowe wartości odżywczych
(w jednej porcji):

535 kcal 30.79 g 22.28 g 10.41 g 58.24 g



×