Sałatka warzywno jajeczna



Składniki

Liczba porcji: 1

Łączna waga porcji: 374g.

Przybliżony koszt potrawy: 3,36 zł

Przepis

Marchewkę, seler i ziemniaki obieramy, myjemy i gotujemy w osolonej wodzie. Następnie odcedzamy, studzimy i kroimy w kostkę. Do warzyw dodajemy fasolę i groszek konserwowy, wszystko razem mieszamy i doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Dodajemy 50g jogurtu naturalnego i całość mieszamy. Resztę jogurtu łączymy z natką pietruszki, sokiem z cytryny, octem, odrobiną soli i pieprzu. Jajka gotujemy na twardo i kroimy w grubą kostkę. Całość mieszamy i podajemy.

Łącznie kalorii

(w jednej porcji)
281

Wartości odżywcze (w jednej porcji):
Białko: 20.65 g
Tłuszcz: 12.09 g
Węglowodany: 25.81 g (w tym błonnik: 5.97 g)
Udziały procentowe wartości odżywczych
(w jednej porcji):

281 kcal 20.65 g 12.09 g 5.97 g 25.81 g




×